De cd-voorstelling van Andrea Schön in Herentals, met tal van artiesten, veel meer had onze reporter niet nodig om zaterdagavond naar zaal Revue in Herentals af te zakken. Het werd een avond om nooit meer te vergeten.

Er bestaan sinds lang handleidingen voor 'hoe organiseer ik een showavond'.

Wat we zaterdagavond in de Revue in Herentals voorgeschoteld kregen, kwam zeker niet uit dat handboek. Wat we kregen grenst bijna aan het ongelooflijke.

Controleren of de zaal in orde is, is meer dan vanuit Limburg bellen, of alles o.k. is. Kom je ook niet voor verrassingen te staan zoals de kleedkamer heeft geen verwarming. Waren wel aanwezig een popfotograaf met X-factorhemd, een loopse charmezanger en andere charmezangers- en zangeressen, roadies die hun droom in vervulling zagen gaan...

Het begon al voor de show : podiumverlichting, nooit van gehoord zeker? De artiesten deden dan hun ding maar voor het podium. Elke toehoorder had toen al gehoord dat er iets mis was met de geluidsinstallatie. Met een installatie, goed voor op verjaardagsfeestjes, doe je eigenlijk geen avondshows. Fijne bezigheid om die technieker bezig te zien. Alle aankomende artiesten brachten hun lijstjes met de nummers, met bijhorende muziekdrager naar de brave technieker. Een aantal van die muziekdragers bleek natuurlijk niet op de installatie van de steeds zenuwachtigere wordende man te passen. Bovendien haalde hij de lijsten en muziekdragers van de verschillende artiesten door elkaar.

Maar geen nood, de show werd (ongelooflijk maar waar) even onderbroken voor het buffet.

Tijdens die pauze deed de arme technieker nog een poging om met een zelf gezongen lied de techniek bij te stellen. Ik verdacht hem er toen van dat hij de ster van de avond wilde zijn.

Slechte techniek en dus haakten een aantal artiesten af. Presentator Ron Van Tienen kon zijn oren niet geloven en moest ze afkondigen als 'verhinderd door ziekte'. Na de eetpauze leek het beter te gaan tot Andrea Schön tijdens haar optreden op het nodige gepiep en gekraak van de muziekinstallatie werd onthaald. Even dachten we dat de poppen aan het dansen gingen maar de Limburgse bleef merkbaar kalm.

Ondertussen was de technieker van Yves Segers met eigen geluidsinstallatie gearriveerd en konden de laatste artiesten Sally, Steve Tielens en Yves Segers toch nog hun nummers met professionele begeleiding brengen.

Reactie van de 1e technieker: 'Die van Yves Segers heeft mijn installatie kapot gespeeld'.

En omdat we zo goed zijn en positief willen besluiten, hier zijn enkele tips voor de organisator:
- onderbreek toch geen optredens met een etentje
- zoek een nieuwe technieker want je muziekchassis rammelde te hard
- een proficiat aan de optredende artiesen voor hun kalmte en gedrevenheid...